برگزاری دومین جلسهی پرسش و پاسخ در سومین روز از نمایشگاه
در سومین روز از پنجمین نمایشگاه تخصصی نهادههای کشاورزی تهران و با حضور اساتید مجرب جناب آقای مهندس ابطالی، جناب آقای دکتر حیدری، جناب آقای مهندس کلانتر، جناب آقای مهندس موسوی، و سرکار خانم مهندس حیدری از سازمان حفظ نباتات و مؤسسهی تحقیقات گیاهپزشکی «جلسهی پرسش و پاسخ در حوزهی آفتکشهای شیمیایی و غیر شیمیایی» در محل سالن اجتماعات نمایشگاه برگزار گردید.
در آغاز جلسه، اساتید محترم به بیان مطالبی حول محور موضوع جلسه پرداختند و سپس به پرسشهای مطرح شده توسط شرکتکنندگان پاسخ دادند. در ادامه به اهم موارد مطرح شده در آخرین جلسه از دورهی آموزشی نمایشگاه پنجم اشاره میگردد.
آقای مهندس ابطالی با اشاره به آزمایشهای برندسازی انجام شده اعلام کرد که نتیجهی این آزمایشها ۲۵٪ عدم کارایی لازم را نشان میداد. همچنین از لزوم گرفتن مجوز خط سم توسط تولیدکنندگان خبر داد. وی در بخش مهمی از سخنان خود به تفاهمنامه با پلیس اماکن و سازمان تعزیرات حکومتی در خصوص برخورد قانونی با محمولههای قاچاق اشاره کرد.
آقای دکتر حیدری نیز در سخنان ابتدایی خود به معضلات شرکتها در مورد سموم اشاره کرد و افزود: ۳۴۰ آفتکش ثبت شده ولی آفتکشهای مصرفی واقعی کمتر از این تعداد است. بهعلت تمرکز مصرف سموم برروی یک فرمولاسیون، برای تعدادی از آفات موجود با کمبود آفتکش مواجه هستیم. تعداد ثبت سم در گذشته طی یکسال ۱۰ عدد بود ولی امروز با افزایش صددرصدی به ۲۰ عدد در یکسال رسیدیم. در حوزهی برندسازی ۸۰۰ تقاضا دریافت نمودیم وتا امروز ۳۰۰ تقاضا را پاسخ داده و پیشبینی مینماییم تا سال ۹۸ بحث برندسازی را به سرانجام مطلوب برسانیم. آقای دکتر حیدری همچنین به تغییرات مثبت در حوزهی فرمولاسیون اشاره کرد که نتیجهی آن تبدیل آفتکشها به فرمولاسیونهای کمخطر بودهاست. همچنین در مورد تعرفهها نیز خبر از مبلغ ۷،000،000 تومان به عنوان تعرفهی ثبت سموم برای برندها، کاهش ۵۰ درصدی تعرفهی ثبت برای سموم کمخطر، و نیز کاهش ۵۰ درصدی ثبت برروی آفت دیگر دادند. آقای دکتر حیدری در مورد آزمایش ثبت مجدد اعلام کرد: این آزمایشها حداقل در دو نقطه انجام میشود و درصد کارایی آن بسته به نوع آفت بوده و در محلی آزمایش انجام میگیرد که محل عمدهی آنهاست.
در ادامهی جلسه آقای مهندس کلانتر در باب اهمیت نیاز شبکهی توزیع به همکاری همگان مطالب مهمی را عنوان نمودند.
خانم مهندس حیدری نیز در سخنان خود به مصوبهی جدید هیئت نظارت اشاره کرد که در نتیجهی آن فرمولاسیونهای جدید فقط از طریق یک بررسی تحقیقی و اجرایی قابل ثبت هستند و این روش باعث صرفهجویی در هزینهها میگردد. همچنین در مورد تسهیل در روند ثبت عوامل بیولوژیک اعلام کردند که با تشکیل کارگروههای مختلف، نسبت به رفع الزام ثبت برخی عوامل اقدام شده که فقط نیازمند به کسب مجوز واردات باشند.
در انتهای جلسه آقای مهندس ابطالی اعلام کردند که از سال ۹۵-۹۶ بحث ارتقای سلامت بهطور جدی در دستور کار نهادهای مربوطه با حمایت وزارت بهداشت قرارگرفته و بهصورت جدی درحال پیگیریاست و حذف حداقل ۲۰ سم غیرمجاز در این سالها مهر تائیدی بر جدیت ما در بحث ارتقای سلامت است.
در پایان این جلسه عکسی به یادگار با حضور شرکتکنندگان و اساتید حاضر گرفتهشد.