مسئول سامانه مانیتورینگ سازمان حفظ نباتات کشوردر نمایشگاه هفتم نهاده‌ها اعلام کرد:

ثبت 8 هزار فروشگاه آفت‌کش در سامانه مانیتورینگ سازمان حفظ نباتات

 

 

در حال حاضر 8 هزار فروشگاه آفت‌کش در سامانه یکتا ثبت شده که در حال احراز هویت و دریافت شناسایی هستند.

به گزارش ستاد خبری هفتمین نمایشگاه تخصصی نهاده های کشاورزی تهران، مهندس فاطمه اسدی، مسئول سامانه مانیتورینگ سازمان حفظ نباتات کشور در کارگاه آموزشی این سازمان در این نمایشگاه که از 17 تا 20 دی ماه جاری در محل مجتمع نمایشگاهی بوستان گفتگو در حال برگزاری است؛ با اشاره به 2 فاز اجرایی سامانه مانیتورینگ توضیح داد: فاز اول طراحی، تدوین و استقرار و فاز دوم توسعه و راه‎‌اندازی سامانه بود. فاز اول مربوط به سال 86 است که پیشنهاد طراحی آن برای نخستین بار به عنوان زیرساخت مهم دستیابی به اهداف اجرای برنامه تدوین کیفیت و سلامت محصولات کشاورزی اعم از باغی زراعی و گلخانه ای در راستای اهداف اصل 123 قانون اساسی جمهوری اسلامی داده شد.

اسدی ادامه داد: هدف از راه اندازی سامانه مانیتورینگ این بود که نظارت همه جانبه بر تهیه و تولید و توزیع اقلام آفت‌کش؛ جلوگیری از فروش سموم توسط فروشگاه‌های غیرمجاز، کاهش مصرف سموم، تولید محصول سالم، نظارت بر مصرف و برآورد نیاز سالانه سموم محقق شود. با تکیه بر این اهداف سامانه مانیتورینگ در 27 استان کشور در سال 91 راه‌اندازی شد.

وی با بیان این که انتظار سازمان حفظ نباتات این سامانه در آن مقطع به دلیل نواقص ساختاری و آموزشی و غیره برآورده نشد و به همین دلیل درصدد برآمدیم تا سامانه مانیتورینگ را ارتقا دهیم و این نواقص را برطرف کنیم، افزود: بر این اساس، در سال96 دوباره با اعلام نیاز دفتر آفت کشها و شرح خدماتی که در مورد ارتقای سامانه در رابطه با امر تدارک سموم دادند، سامانه مانیتورینگ رفع نواقص و بازبینی شد. در این بازبینی خیلی از نواقص را برطرف کردیم و در کنار این موارد زمینه استفاده آزمایشی از سامانه نیز فراهم شد.

وی در ادامه افزود: سال 97 ما با 5 شرکت پیشرو، سامانه مانیتورینگ را راه اندازی کردیم که البته در کنار آن اقداماتی انجام دادم و بعد از بررسی‌های مجدد، سامانه رفع نواقص شد. نهایتا در نیمه اول سال 98زمینه بهره‌برداری از سامانه مانیتورینگ برای کاربران در سطح شرکتهای وارد کننده سموم آماده با هدف حذف بروکراسی‌های اداری در رابطه با صدور مجوزهای ورود و ... فراهم شد.

در بخشی از این کارگاه کربلایی نیز با ذکر اینکه همه شرکت‌های وارد کننده آفت‌کش مجوزهای ورود خود را از طریق سامانه مانیتورینگ دریافت می‌کنند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 8 هزار فروشگاه آفت‌کش در سامانه ثبت شده که در حال احراز هویت و دریافت شناسایی هستند. این شرکت‌ها هم همگی احراز هویت شناسه ملی را انجام داده و شناسه یکتا دریافت کرده اند، اما خواهش ما این است احراز هویت انبارها را نیز انجام دهند. انبارهایی که ثبت می‌شود باید مطابق با سامانه انبارها باشد، یعنی برای هر انبار حتما شناسه یکتا دریافت کنند.

اسدی با بیان اینکه در حال حاضر تقریبا یک سال است که به طور همزمان کاربران و شرکتها در سامانه جامع اطلاعات خود را بارگذاری می‌کنند، تاکید کرد: این اطلاعات در سامانه مانیتورینگ که هوشمند است، هم بارگذاری می‌شود. بر اساس این فرآیند اگر پرونده شرکتی منقضی شده باشد و اعتبار نداشته باشد یا سمیت تکنیکالی که این شرکت وارد می‌کند از حد مجاز گذشته باشد، سیستم به آنها اجازه فعالیت نمی‌دهد.

وی تصریح کرد: هوشمندی‌هایی لازم است که سامانه مانیتورینگ به آن تجهیز شده حتی شاید در سامانه جامع نیز لحاظ نشده باشد.

درپایان این کارگاه آموزشی مسئولان ارائه دهنده آموزشها، در پنل پرسش و پاسخ، به پرسشهای حضار و نمایندگان شرکتهای واردکننده آفت‌کش پاسخ دادند.