رئیس انجمن وارد‌کنندگان سم و کود خبر داد

سموم بی کیفیت نیستند راه های استفاده اشتباه است

رئیس انجمن وارد‌کنندگان سم و کود و عضو هیات مدیره وارد کنندگان بذر اصلاح شده با بیان اینکه سموم شیمیایی تولید شده در ایران قابل رقابت با نوع خارجی است، گفت: سالانه 500 میلیون دلار سم، بذر و کود به کشور وارد می‌شود که 50 درصد غذای مردم از این طریق به دست می‌آید.

امروز سید مهدی حسینی یزدی در نشست خبری اولین نمایشگاه نهاده های کشاورزی تهران اظهار داشت: سالانه 120 تا 150 میلیون دلار سموم 50 تا 70 میلیون دلار بذر و 200 تا 300 میلیون دلار کود وارداتی به کشور وارد می‌شود.

رئیس انجمن وارد‌کنندگان سم و کود گفت: این میزان نهاده وارداتی 40 تا 50 درصد در تولید غذای کشور نقش دارد.

وی همچنین گفت: سالانه 18 تا 20 هزار تن سم شیمیایی در کشاورزی کشور استفاده می‌شود که 80 درصد آن در داخل کشور فرموله شده و 20 درصد وارداتی است.

حسینی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه آیا ماده مؤثره سمومی که در داخل تولید می‌شود، وارداتی است؟ گفت: 70 درصد ماده اولیه از چین 15 درصد از هند و 15 درصد از کشورهای اروپایی وارد می‌شود.

به گفته حسینی این مواد تکنیکال از نوع درجه یک بوده و سموم تولید داخل کشور قابل رقابت با سموم کشورهای خارجی است. طی دو سال گذشته کشاورزان داخلی از بی‌کیفیت بودن سموم مورد استفاده گلایه داشته‌اند و آن را بی‌تأثیر می‌دانستند.

رئیس انجمن وارد‌کنندگان سم و کود گفت: بی‌کیفیت بودن سموم حقیقت ندارد، زیرا در تأثیرگذاری سموم کشاورزی عوامل موثری مانند شرایط سم پاشی، تجهیزات، دُز (واحد سنجش غلظت) مصرفی، زمان استفاده تأثیرگذار است و اینها دلیلی بر بی‌تأثیربودن سموم استفاده شده در داخل نیست.

وی گفت: 14 قلم ماده مؤثره سموم در داخل کشور امکان تولید دارد که به دلایل مختلف بحث‌های رقابتی، تحریم غیر فعال شده و تولید نمی‌کنند.

واردات سالانه 50 میلیون دلار بذور سبزی و صیفی

رئیس انجمن وارد کنندگان  سم و کود در پاسخ به این سئوال مبنی بر اینکه سالانه چه میزان بذر وارد کشور می‌شود و آیا بذرهای وارداتی از نسل یک است؟ گفت: سالانه 50 تا 70 میلیون دلار بذر سبزی و صیفی وارد کشور می‌شود و بذور وارداتی از نسل یک (اف یک) است.

حسینی ادامه داد: طی سالهای گذشته واردات بذور کیفی باعث شده است عملکرد محصولات کشاورزی افزایش چند برابری داشته باشد.

وی گفت: مثلا تولید گوجه فرنگی در سالهای گذشته 10 تا 15 تن در هکتار بود که اکنون بذور وارداتی امکان تولید تا 120 تن در هکتار را نیز دارند.

رئیس انجمن وارد کنندگان  سم و کود تاکید کرد از آنجایی که عدم مبارزه با آفات و بیماری‌ها 30 تا 70 درصد تولید را کاهش می‌دهد، دولت معافیت مالیات را برای سموم وارداتی در نظر گیرد.

 

سموم تقلبی در کشور زیاد است

در ادامه این نشست علی‌محمد عرب رئیس انجمن تولید‌کنندگان سم نیز اظهار داشت: 79 شرکت وارد‌کننده در کشور وجود دارد و طی سال‌های گذشته تلاش شده است بهترین ماده مؤثره وارد شود و در شرایط ایده‌آل فرموله شوند.

عرب گفت: در نمایشگاه نهاده‌های کشاورزی ایران که 26 تا 29 آذر در محل دائمی نمایشگاه‌ها در بوستان گفت‌وگو برگزار می‌شود روش‌های استفاده از سموم کشاورزی برای تأثیرگذاری بیشتر به کشاورزان آموزش داده خواهد شد.

وی تصریح کرد: اگر چه ماده مؤثره سموم تولیدی کشور وارداتی است اما نحوه تولید و فرمولاسیون نیز بیشترین تأثیر را در کیفیت سموم دارد و به همین دلیل فرمولاسیون بهتری انجام می‌شود.

عرب در پاسخ به این سؤال که دلیل بی‌کیفیت بودن سموم طی دو سه سال اخیر چه بوده است؟ گفت: کیفیت سموم پایین نیامده بلکه روش استفاده از سوی کشاورزان در مسیر علمی نیست.

عرب گفت: طی سالهای گذشته کشاورزان کشور بیشترین ضربه را از سموم تقلبی که وارد بازار می‌شود دیده‌اند.

اولین نمایشگاه تخصصی نهاده‌های کشاورزی ایران 26 تا 29 آذر در نمایشگاه بوستان گفت‌وگو برگزار می‌شود.

در این نمایشگاه 67 شرکت داخلی و نمایندگان شرکت‌های خارجی حضور خوا هند داشت.

جدیدترین دستاوردها در زمینه سم، کود و بذر در این نمایشگاه ارائه می‌شود و در برنامه‌های جانبی کشاورزان در زمینه استفاده صحیح سموم شیمیایی آموزش داده می‌شود