در سومین روز هفتمین نمایشگاه بین المللی تخصصی نهاده های کشاورزی تهران برگزار شد:

آشنایی با مقررات گمرکی برای تُجار نهاده‌های کشاورزی در کارگاه آموزشی

 

هفتمین نمایشگاه بین المللی تخصصی نهاده های کشاورزی تهران در سومین روز خود ، برگزارکننده کارگاه آموزشی آشنایی تامین کنندگان و فعالان حوزه نهاده های کشاورزی با مقررات گمرکی بود.

به گزارش ستاد خبری هفتمین نمایشگاه نهاده های کشاورزی تهران، مجتبی شیشه چی‌ها، مدیر کل تعیین ارزش گمرک ایران پس از پایان کارگاه آموزشی آشنایی با اصول و ضوابط تعییت ارزش کالا در گمرک که امروز 19 دی ماه در جریان برگزاری این نمایشگاه برگزار شد؛ در گفتگو با خبرنگار ما به تشریح اصول و مبانی مقررات گمرکی در سطح بین المللی پرداخت و نقش نهادهای جهانی همچون سازمان جهانی تجارت و سازمان جهانی گمرک را در شکل‌گیری و اصلاح روندهای این مقررات تشریح کرد.
این مقام مسئول در گمرک ایران همچنین در این کارگاه آموزشی الزامات تعیین ارزش گمرکی کالاهای وارداتی را برای فعالان حوزه نهاده‌‎های کشاورزی تشریح کرد.
شیشه چی‌ها درباره اهمیت تعیین ارزش گمرکی کالاهای وارداتی گفت: تعیین ارزش گمرکی کالاهای وارداتی اهمیت بسیار بالایی در دریافت حقوق ورودی دولت و تنظیم بازارها دارد و فعالان حوزه نهاده‌های کشاورزی نیز باید با توجه به نقشی که در تامین امنیت غذایی کشور دارند، با الزامات این حوزه آشنا شوند تا دچار دست‌اندازها و موانع گمرکی نشوند.
وی تصریح کرد: آنچه بیشتر در این کارگاه آموزشی تشریح شد، موافقت نامه تعیین ارزش سازمان تجارت جهانی بود که بسیاری از مباحث آن در قانون گمرکی ما پیش‌بینی و ذکر شده است، اما لازم است تجار حوزه نهاده های کشاورزی برای آگاهی از جزئیات این مباحث در این کارگاهها شرکت کنند.
مدیر کل ارزش گمرک افزود: کنوانسیون تعیین ارزش بروکسل که اولین کنوانسیون تعیین ارزش برای دریافت حقوق ورودی است، مباحث گسترده ای درباره  چگونگی دریافت حقوق ورودی بررسی کرده که مقررات مربوط به آن در این کارگاه توضیح داده شد. البته برخی از این موارد در قانون گمرکی کشور ما آمده و برخی از آنها هم با قانون گمرکی ما مغایرت دارد و اگر بستری فراهم شود در آینده راجع به این موارد بیشتر بحث خواهیم کرد و مواردی که در قانون با هم افتراق و یا اشتراک دارد را شرح خواهیم داد.
شیشه چی ها با بیان این که تقریبا تمام کشورهای دنیا از الزمات تعیین ارزش گمرکی کالاها بر اساس موافقت نامه اوراسیا استفاده می‌کنند، افزود: به همین دلیل الزامات این موافقت نامه را در این کارگاه آموزشی برای فعالان حوزه نهاده ها تشریح کردیم. 
وی ادامه داد: این موافقت نامه بر اساس دیدگاه کشورهای صنعتی و پیشرفته تدوین شده است که بیشتر به موضوع نزول ارزش توجه دارند در صورتی که در کشور  ما در  حال حاضر به دلیل تفاوت نرخ ارز بیشتر وارد کنندگان بالاخص آنهایی که از ارز تخصیصی دولت استفاده می کنند، با بیش‌بود ارزش مواجه هستند. 
در واقع بیشترین حجم واردات در کشور ما "بیش‌بود" ارزش دارد و دائما بین واردکنندکان، گمرک و نظام بانکی مکاتبه در جریان است و سازمانهای نظارتی دائما کالاها را حتی برای چندین مرتبه کنترل می‌کنند و این کنترل مضاعف باعث ناراحتی تجار و مراجعان گمرک می‌شود.
مدیر کل ارزش گمرک ایران با اشاره به کنترلهای مضاعف و هزینه‌هایی که از این بابت به واردکنندگان تحمیل می‌شود، ادامه داد:  امیدواریم از این پس برای حل این معضل، همکاری گمرک با بانک ها بیشتر شود.