8 استارتاپ برگزیده حوزه نهاده‌ها و صنعت کشاورزی به ارائه نوآوری‌ها خود به سرمایه‌گذاران پرداختند

برگزاری فستیوال نوآوری‎‌های صنعت کشاورزی در هفتمین نمایشگاه تخصصی نهاده‌های کشاورزی تهران

 

 

8  استارتاپ برگزیده حوزه نهاده‌ها و صنعت کشاورزی در هفتمین نمایشگاه بین المللی تخصصی نهاده های کشاورزی به ارائه نوآوری‌ها و دستآوردهای خود برای فعالان این حوزه پرداختند.

 

به گزارش ستاد خبری هفتمین نمایشگاه تخصصی نهاده‌های کشاورزی تهران، در ابتدای این فستیوال، سید حسام حسینی مجری این نمایشگاه که تا ساعاتی دیگر به کار خود پایان می‌دهد؛ تاریخچه مختصری از روند شکل‌گیری این نمایشگاه را شرح داد و گفت: باعث خوشحالی است که به همت شبکه فن بازار ملی ایران، فعالان حوزه نوآوری و فناوری به نمایشگاه تخصصی نهاده‌های کشاورزی ورود پیدا کرده‌اند و امیدوارم این حضور به حرکتهای بزرگ و ایجاد تحولات مثبت در بخشهای مختلف کشاورزی با استفاده از دانش و خلاقیت اکوسیستم نوآوری کشور، منجر شود.

دکتر صدرخانلو، رئیس شبکه فن بازار ملی ایران نیز در ابتدای این برنامه با بیان اینکه ورود استارتاپ‌ها به عرصه کشاورزی موجب تحولات و برکات فراوانی خواهد بود، گفت: شبکه فن بازار ملی ایران خدمت جدیدی را تحت عنوان لیزینگ فناوری ارائه کرده است و چنانچه فعالان این حوزه محصول دانش بنیانی دارند و خریدار آن را هم پیدا کرده اند اما با مشکل نقدینگی روبرو هستند، ما این مشکل را با خدمات لیزینگ با نرخ سود 4 تا 9 درصد برطرف می‌کنیم.

وی ادامه داد: اگر خریداران محصول دانش‌بنیان نیز با مشکل تامین نقدینگی مواجه هستند، لیزینگ فناوری آماده برطرف کردن این مشکل است.

صدرخانلو از متقاضیان درخواست کرد برای آگاهی از جزئیات این خدمات به وب سایت شبکه فن بازار ملی ایران مراجعه کنند.

وی همچنین تاکید کرد: اگر فعالان حوزه فناوری و نوآوری در طرح خود از منظر بازار، تامین مالی و... مشکل دارند، برای پیشبرد اهداف خود از بروکرهای شبکه فن بازار ملی ایران بهره‌گیری کنند.

در ادامه 8 استارتاپ برگزیده حوزه نهاده‌ها و صنعت کشاورزی به ارائه نوآوری‌ها و دستآوردهای خود به فعالان و سرمایه‌گذاران بخش کشاورزی پرداختند.

"ساتراپ"، اولین استارتاپی بود که در این فستیوال به معرفی خود پرداخت. احمد سلسبیلی مدیرعامل و موسس ساتراپ در توضیح حوزه کاری و مزیتهای این استارتاپ گفت: حوزه کاری ساتارپ تصفیه پساب و تولید کود از پساب است و مزیت اصلی این استارتاپ این است که از پساب کود مورد نیاز کشاورزان را تولید می‌کند و هزینه‌های تصفیه پساب از محل تولید کود جبران می‌شود. سلسبیلی؛ سرمایه مورد نیاز برای توسعه این استارتاپ را 7 میلیارد ریال اعلام کرد.

وی افزود: فسفر موجود در فاضلاب تهدیدی برای طبیعت و شبکه آبرسانی است، در حالی که این فسفر می تواند به کمک ساتراپ به کود تبدیل شده و به زنجیره تولید بازگردد.

دومین طرح معرفی شده در این فستیوال "بانکت" نام داشت و سالار سالم، مدیر اجرایی این استارتاپ در معرفی آن گفت: بانکت یک پلتفرم تامین مالی جمعی برای مزارع و گلخانه‌هاست. در بانکت، زمینهای زراعی مرغوب و واجد شرایط از لحاظ مالی و نوع کشت توسط متخصصان بانکت انتخاب و در سایت بانکت قرار داده می‌شوند تا سرمایه‌گذاران جزئیات مزارع کشاورزی را مشاهده کرده و در بهترین گزینه‌های مورد نظر خود سرمایه‌گذاری کنند. سرمایه مورد نیاز برای توسعه بانکت، 3500 میلیون ریال است.

سومین طرح استارتاپی که در این فستیوال به سرمایه‌گذاران و فعالان حوزه کشاورزی معرفی شد، "تازه بار" نام داشت. امین سلامی موسس تازه‌بار در معرفی این استارتاپ گفت: تازه بار نخستین پلتفرم B2B با هدف تهیه محصولات تازه برای رستورانها در ایران است که مواد اولیه رستوران، فست فود، کافی ‌شاپ و آشپزخانه‌ها را به صورت مستقیم از کشاورزان تامین می‌کند.

وی افزود: تازه‌بار محصولات تازه، دسته اول را با قیمت رقابتی جهت بهینه‌سازی زنجیره عرضه بین تولیدکنندگان و مشتریان ارائه می‌دهد. سلامی با بیان اینکه در حال حاضر روزانه 8 هزار کیلیو، محصولات کشاورزی تازه توسط این استارتاپ به مشتریان ارائه می‌شود، افزود: بهینه‌سازی خرید، شفافیت در قیمت، ایجاد اعتماد و سهولت در خدمات ارسال بار، ارزشهایی است که تازه بار برای کاربران خود ایجاد می‌کند.

چهارمین استارتاپ معرفی شده در این رویداد "سیستم هوشمند کنترل اقلیم گلخانه" بود. امیر محمد سعیدی مدیر فنی- مهندسی این استارتاپ درباره ویژگی‌های آن توضیح داد: این سیستم به گلخانه‌داران امکان کشت و تولید هر چه بیشتر و سالم تر محصولات را می‌دهد. سیستم کنترل هوشمند، با کاهش هزینه نهاده‌هایی مانند، سم، انرژی، آب و نیروی انسانی در کمتر از 2 سال هزینه سرمایه مربوط به این سیستم را بر می‌گرداند. از قابلیتهای جدید این سیستم کنترل و مانیتور همزمان چندین گلخانه تحت مدیریت یک گلخانه دار از طریق یک اپ است که به وسیله سرورها و پایگاه داده قوی این شرکت انجام می‌شود.

طرح جامع مدیریت فنی و تخصصی ارگانیک باغات و مزارع (زیست کالا) به عنوان پنجمین طرح استارتاپی در این فستیوال به حاضرین معرفی شد. الناز فهیمی مدیر این طرح درباره ویژگیهای آن گفت: خدمات این طرح، ارائه راهکار برای مشکلات باغات و مزارع را شامل می‌شود و در این راستا کالاها کودی و آفت‌کش سالم و استاندارد، مناسب اقلیم هر منطقه را از طریق مطالعات فنی گسترده با تکیه بر تسلط واحد فنی بر دانش کشاورزی و بیوشیمی و بیوتکولوژی تامین می‌کند.

ششمین طرح معرفی شده در این فستیوال، استارتاپ "کپسول جنگل" بود که توسط مهدی رحیمی ابوخیلی مدیرعامل این استارتاپ به مخاطبان معرفی شد. وی درباره ویژگیهای کپسول جنگل گفت: برای صرفه جویی تا 90 درصد در مصرف آب در مناطق و خاکهای مختلف با کاشت این کپسول در پای درخت هم مواد آلی و مغذی و کود مورد نیاز درخت تامین می‌شود و هم تا چندبرابر آب، ذخیره‌سازی و به صورت هوشمند در اختیار ریشه درخت قرار می‌گیرد. وی سرمایه مورد نیاز برای توسعه این استارتاپ را 5 میلیارد و 500 میلیون ریال اعلام کرد.

خانم دکتر عبدالهی‌پور، نماینده استارتاپ "سیرنگ" به عنوان هفتمین سخنران این رویداد به معرفی این استارتاپ پرداخت و گفت: پهبادهای کشاورزی سیرنگ برای رفع بحرانهای حوزه کشاورزی از جمله بحران آب، مصرف بیش از اندازه سموم شیمیایی، آلودگی محیط زیست، بهره وری پایین و لهیدگی محصول که به دلیل استفاده از اداوتی مثل تراکتور و یا حضور فیزیکی کشاورز برای سمپاشی در مزرعه ایجاد می‌شود، پا به عرصه گذاشته است.

وی مزیتهای پهبادهای کشاورزی سیرنگ را پاشش یکنواخت سم در تمام نقاط، کاهش هزینه‌های مرحله داشت، انجام ماموریت در زمینهای گل آلود و صعب العبور و سرعت عملیاتی بالا ( هر هکتار 7 تا 10 دقیقه) برشمرد و سرمایه مورد نیاز برای توسعه این استارتاپ را 2 هزار میلیون ریال اعلام کرد.

داود قاراخانی، مدیرعامل استارتاپ "تولید کاغذ رویشی از ضایعات کشاورزی" به عنوان آخرین سخنران در این فستیوال به معرفی طرح خود پرداخت و اظهار کرد: کاغذ رویشی نوعی کاغذ است که به صورت بومی با ضایعات محصولات کشاورزی و با قیمت ارزان تر تولید می‌شود. این کاغذ پس از مدفون شدن محیطی غنی از مواد آلی را در اطراف بذر فراهم کرده و باعث رشد سریع آن می شود. وی سرمایه مورد نیاز برای توسعه این طرح را 2 میلیارد و 500 میلیون ریال اعلام کرد.