در گفتگو با محسن احمد مخبری عضو هیأت مدیره انجمن وارد کنندگان کود و سم بیان شد.

کود های وارداتی با تکنولوژی برتر 20 تا 40 درصد افزایش عملکرد به همراه دارند.

در گفتگویی که خبرگزاری کشاورزی ایران ( ایانا) با مهندس مخبری عضو هیأت مدیره انجمن وارد کنندگان کود و سم انجام داد، این عضو ستاد برگزاری نمایشگاه تخصصی نهاده های کشاورزی بر دقت و وسواس واردکنندگان بر کیفیت کود های وارداتی تاکید کرد و گفت این کود ها می توانند در برخی محصولات 20 تا 40 درصد عملکرد را افزایش دهند. کود های مرغوب همچنین توانایی حفظ گیاه در برابر تنش های محیطی مانند سرما و گرما را بالا می برند.

وی دفاع از واردات را عداوت با تولید داخلی ندانست و افزود: موضع دکتر بازرگان، رئیس مؤسسه تحقیقات خاک و آب جهاد کشاورزی ، از واردات دفاع چشم بسته نیست، بلکه ماحصل وجود شواهد و مستندات گذشته است؛ لذا حمایت از ورود کودهای باکیفیت اروپایی اقدامی در راستای دفاع از حقوق کشاورزان و تولید محصولات سالم در اراضی زراعی و باغی ایران است.

احمدمخبری با یادآوری گزارش مستند وزارت جهاد کشاورزی که ترجیح آنها همواره دفاع از تولید داخلی باکیفیت بوده است، ادامه داد: وقتی وزارت جهاد کشاورزی به این نکته دست یافت که از 60 نوع کود ایرانی 38 مورد آنها فقط خاک بوده و فاقد کود بوده، طبیعی است که جهت حمایت از حقوق کشاورزان، حق انتخاب آزادانه انتخاب نهاده مهم و اثرگذاری مانند کود را برای بهره‌برداران قائل باشد.

وی در عین حال خبر داد که بر اساس اطلاعات کسب‌شده طی همین یک سال از زمان اعلام این گزارش تا امروز بیشتر تولیدکنندگان، کیفیت کودها را ارتقاء داده‌اند.

عضو هیأت‌مدیره انجمن واردکنندگان کود و سم اظهار امیدواری کرد تا با دوام رقابت، سطح کیفیت کودهای داخلی هم به تکنولوژی کودهای برتر وارداتی برسد.

احمدمخبری با استقبال از مصمم بودن وزارت جهاد کشاورزی و مؤسسه تحقیقات آب و خاک در اجرای طرح ثبت مواد کودی تصریح کرد: پیش از این، کود به‌عنوان یکی از مهم‌ترین نهاده‌های تخصصی کشاورزی، متولی نداشت و هر کس هرچه می‌خواست وارد، تولید یا توزیع می‌کرد؛ اما نباید از این نکته غافل ماند که مهم‌تر از ثبت مواد کودی، استمرار کنترل کیفیت کودهای توزیعی در بازار است تا کودهای دارای فلزات سنگین نتواند به بازار مصرف کشاورزان راه یابد.

وی بر اهمیت اطمینان خاطر یافتن کشاورزان از کودهای موجود در بازار که خطر عقیم شدن گل‌ها و محصولات آنها را نداشته باشد، تأکید کرد.

 

مشروح این خبر را می توانید در سایت خبرگزاری کشاورزی ایران مشاهده نمایید.